Bodegas Alvia

Bodegas Alvia er et af de mest vindende vinhuse i Rioja. Det er derfor med stor glæde og stolthed, at vi kan præsentere os, som vinhusets distributør i Danmark. Vinmarkerne ligger i den vestlige det af Rioja Alta-regionen. Druerne kommer fra århundrede gamle vinstokke, som er plantet i ler-kalkholdig lerjord i starten af det 20. århundrede. Når druerne er tilpas modne i oktober måned høstes de i hånden. De druesorter, som anvendes er Tempranillo, Garnacha, Graciano og Mazuelo for rødvinene, mens hvidvinene er produceret på Viura og Malvasia.
Den klassiske Rioja vin er lanceret under Mileto-brandet og
vingården producerer også vine til high-end forbrugerne under brandet Livius. 

Livius Tempranillo

Denne vin er produceret på håndhøstede druer fra Tempranillo fra vinstokke fra 1905-1920. Drue-saften er koldt pre-gæret i tre dage for at opnå den optimale frugt-aroma. Vinen lagres i minimum 18 måneder i henholdsvis ungarske, amerikanske og franske egefade med efterfølgende justering i flasken. Vinen fremtræder med en intens krisebær farve. Aromaen er intens af modne frugter. En kraftfuld smag med nuancer af chokolade, karamel og krydderier giver en fantastisk smagsoplevelse, som er vedvarende. En fantastisk vin, der bør drikkes ved maks. 18 grader til kraftfulde kødretter. 

Livius Ganarcha

Denne vin er produceret på håndhøstede druer fra Garnacha fra vinstokke fra 1915-1940. Drue-saften er koldt pre-gæret i fem dage for at opnå den optimale frugt-aroma. Vinen lagres i minimum 16 måneder i henholdsvis ungarske, amerikanske og franske egefade med efterfølgende justering i flasken. Vinen fremtræder med en rødbrun krisebær farve. Aroma af friske frugter, kakao, cedertræ og tobak med et hint af hindbær. Smagen er silke- og fløjsagtig med en intens sødlig eftersmag. En fantastisk vin, der bør drikkes ved maks. 16-18 grader til kraftfulde kødretter. 

 

Livius Graziano

Denne vin er produceret på håndhøstede druer fra Graziano vinstokke. Denne sort er meget sjælden i Rioja og bruges normalt kun som en af flere druer i en vin. Her har man dog valgt at lave en vin på kunne drue med meget stor succes. Drue-saften er koldt pre-gæret i tre dage for at opnå den optimale frugt-aroma. Vinen lagres i minimum 16 måneder i henholdsvis ungarske, amerikanske og franske egefade med efterfølgende justering i flasken. Vinen fremtræder med en mørk krisebær farve. Aroma er meget kompleks med hints af balsamico, mynte, modne frugter og blommer. Smagen er kraftfuld med en lang frisk finish. En fantastisk vin, der bør drikkes ved maks. 16-18 grader til kraftfulde kødretter. 

Mileto Joven

Denne vin er produceret på druen Tempranillo, som er den mest anvendte drue i Rioja-regionen. Denne vin er vinhusets unge vin, som ikke lagres på egefade. Vinen fremtræder med en meget flot solbær farve. Duften er meget frugtagtig med nuancer af hindbær, jordbær og lakrids. Smagen er dejlig afbalanceret, hvilket gør vin let drikkelig. En dejlig vin, der bør drikkes ved maks. 18 grader til tapas, og de lettere kødretter. 

Mileto Crianza

Denne vin er produceret på druerne Tempranillo, Garnacha og Mazuelo. Tempranillo druen udgør ca. 85 %. Druerne lagres i minimum 12 måneder i franske og amerikanske egefade. Vinen fremtræder med en meget intens kirsebærrød farve. Duften er meget frugtagtig med nuancer af kirsebær, jordbær, lakrids og eg. Smagen er dejlig struktureret med en afbalanceret syrlig og lang eftersmag. En dejlig vin til tapas, oste og de fleste kødretter. 

Mileto Reserva

Denne vin er produceret på håndhøstede druer fra Tempranillo og Mazuelo vinstokke. Vinen lagres i minimum 14 måneder i henholdsvis amerikanske og franske egefade. Vinen fremtræder med en meget flot rødbrun kirsebær farve. Flot aroma af såvel røde som sorte bær. En dejlig afbalanceret smag af frugterne med en lang finish. En fantastisk vin til favorable priser, der bør drikkes ved maks. 18 grader til såvel de lettere som de røde kødretter. 

Mileto Limited Edicion

Denne vin er produceret på håndhøstede druer fra Tempranillo, Garnacha og Graziano vinstokke, som er næsten 60 år gamle. Vinen lagres i minimum 14 måneder i henholdsvis amerikanske og franske egefade. Vinen fremtræder med en flot mørk rødbrun farve. Flot aroma af frugter som blommer og brombær samt lakrids krydret med duften af eg fra tønderne. En dejlig rund smag med en vedvarende finish. En dejlig vin, der bør drikkes ved maks. 18 grader til såvel de lettere som de røde kødretter. 

Mileto Crianza Magnum

Mileto Crianza fås også i Magnum på 1,5 liter. Vinen er produceret på druerne Tempranillo, Garnacha og Mazuelo. Tempranillo druen udgør ca. 85 %. Druerne lagres i minimum 12 måneder i franske og amerikanske egefade. Vinen fremtræder med en meget intens kirsebærrød farve. Duften er meget frugtagtig med nuancer af kirsebær, jordbær, lakrids og eg. Smagen er dejlig struktureret med en afbalanceret syrlig og lang eftersmag. En dejlig vin til tapas, oste og de fleste kødretter. 

Mileto Blanco

Mileto Blanco fremtræder med en strålende gul farve med en grønlig nuance. Aroma af hvide blomster og citrus- og grapefrugter. Smagen er dejlig afbalanceret mellem sødme og det syrlige. Vinen er produceret på Viura druen, som håndplukkes. Vinen er fad-lagret i to måneder i franske og ungarske egetræsfade. En dejlig vin, som er en god ledsager til fisk og skaldyr.