Excelsior

Vingården Excelsior Estate har produceret vine siden 1859, og har været i samme familie (De Wet) lige siden. Beliggenheden i Robertson-regionen er ensbetydende med gode betingelser for vinstokkene. Vingården eksporterer i dag til mere end 20 lande, hvor produktionen for den største del er koncentreret om druerne, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Shiraz, Merlot og Cabernet Sauvignon. Druerne plukkes altid i hånden, hvilket giver de bedste muligheder for kvalitetskontrol af druerne.

 

Chardonnay

Vinen fremtræder i en flot gul/grønlig farve. Duften er præget af aromaer af passionsfrugter, grapefrugter og modne figner. Smagen er dejlig frugtagtig samtidig med en afbalanceret syrlig nuance.
Da Robertson-regionen er et meget varmt område, er det svært at producere vine på Sauvignon Blanc-druen. Derfor høster man ca. 35 % af druerne tidligt, da sukkerindholdet her er lav. Dette giver den dejlige friskhed i den endelige blanding. De resterende druer høstes ved højere sukkerindhold for at give vinen frugtsmag og krop.

Sauvignon Blanc

Vinen fremtræder i en flot gul/grønlig farve. Duften er præget af aromaer af passionsfrugter, grapefrugter og modne figner. Smagen er dejlig frugtagtig samtidig med en afbalanceret syrlig nuance.
Da Robertson-regionen er et meget varmt område, er det svært at producere vine på Sauvignon Blanc-druen. Derfor høster man ca. 35 % af druerne tidligt, da sukkerindholdet her er lav. Dette giver den dejlige friskhed i den endelige blanding. De resterende druer høstes ved højere sukkerindhold for at give vinen frugtsmag og krop.


 

Cabernet Sauvignon

Vinen fremtræder i en flot dyb mørk blommefarve. Dejlige aromaer af solbær og blommer. De bløde tanniner sammenholdt med aromaer fra eg giver smagen en god struktur samt en blød og ren finish. Ca. 40 % af druerne bliver lagret i en mix af amerikanske og franske egefade, mens de resterende druer lagres i tanke, hvor-efter de smages til af wine-makeren, som herefter beslutter sig til den nøjagtige blanding.
Med vinens karakter af solbær og tørre krydderier er den et godt valg til steaks samt øvrige kødretter.

Merlot

Vinen fremtræder i en flot kirsebærrød farve. Dejlige aromaer af modne kirsebær med nuancer af peber og kaffe. Smagen er blød og velstruktureret, som giver mulighed for ældning af vinen. Ca. 45 % af druerne bliver lagret i en mix af amerikanske og franske egefade i seks måneder, mens de resterende druer lagres i tanke, hvorefter de smages til af wine-makeren, som herefter beslutter sig til den nøjagtige blanding.
Vinen er den perfekte ledsager til lam samt ikke for kraftige kødretter. 

Syrah

Vinen fremtræder i en flot rødviolet farve. Dejlige aromaer af mørke kirsebær med nuancer af peber. Smagen er blød og frugtrig, med en dejlig friskhed sammenholdt med en dejlig lang finish. Ca. 30 % af druerne bliver lagret i en mix af amerikanske og franske egefade i otte måneder, mens de resterende druer lagres i tanke, hvorefter de smages til af wine-makeren, som herefter beslutter sig til den nøjagtige blanding.
Vinen er den perfekte ledsager til grill-retter samt krydrede retter.

Purebred Red

Vinen fremtræder i en dyb rød farve. Duften domineres af sølbær og kirsebær med hints af krydderier. Smagen er blød og saftig med medium fylde. Vinen er produceret på druerne Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot. Den er velegnet til pastaretter og burgers. Kan også drikkes uden ledsagelse af mad. På trods af vinens forholdsvis lette smag kommer den op på en alkoholprocent på 14,0.

San Louis Shiraz

Vinen fremtræder i en mørk rød farve. En eksplosiv duft af chokolade espresso, frugtkage og søde krydderier. Smagen er domineret af sorte kirsebær med en blød dejlig lang eftersmag. Denne Shiraz dyrkes i de mest kalkholdige jorde på vingården og repræsentere de bedste Shiraz-vine hos Excelsior. En perfekt led-sager til grillretter. Du kan med fordel dekantere vinen inden serveringen. Vinen har lagret i nye egefade i 14 måneder. 

Gondolier Merlot

Vinen fremtræder i en dyb rubinrød næsten sort farve. Duften domineres af solbær samt chokolade. Smagen er medium fylding, men samtidig blød med en dejlig lang eftersmag. Denne Merlot kommer fra de mest kalkholdige jorde på vingården og repræsentere de bedste Merlot-vine hos Excelsior. En perfekt ledsager til grillretter og pastaretter. Vinen har lagret i nye egefade i 12 måneder. 

Evanthius Cabernet Sauvignon

Vinen fremtræder i en dyb rubinrød næsten sort farve. Duften domineres af sorte bær samt chokolade. Smagen er fylding, men samtidig blød med en dejlig lang eftersmag. Denne Cabernet kommer fra de ældste vinstokke på vingården, som blev plantet i 1988 i kalkrige jorde. Vinen lagrer i 20 måneder i små egetønder. Vinen er en glimrende ledsager til lam samt de fleste lidt tungere kødretter.