Miquel Gelabert

Siden 1985 har Miquel Gelabert produceret vine. Vingården startede som ganske lille med det formål at producere vine af høj kvalitet. Miquel Gelabert har hentet inspira-tion fra mange kendte og ældre vinmagere og kombineret deres viden med den nyseste teknologi. Dette har medført, at vinene igennem de seneste ti år har vundet mange awards i såvel ind- som udland.
Vingården producerer kun mellem 30.000 – 35.000 liter om året – alt afhængig af høsten. Ældningen af vinene sker i 225 ltr. ege-tønder i en underjordisk kælder, hvor de optimale betingelser for temperaturer og fugtighed findes.

Golos Blanc

Som mange hvidvine fra Mallorca ynder man at blande lidt kombinere hoveddruen som i denne vin er en Riesling med Muscat. Det er deri-mod sjældent, at man ser en Riesling på Mallorca, men det er jo netop igennem Miquel Gelabert´s ønske om at eksperimentere, at vi finde disse specielle vine. Denne flotte vin er kendetegnet i dens friskhed, som der er ved unge vine i både duft og smag. Vinen er en god ledsager til alle former for fisk og skaldyr, men alternativt også til grøntsager, kanapeer og snacks.

 

Golos Negre

Denne vin produceres med druen – callet, som hoveddruen. Denne drue er ikke så kendt internationalt, men er derimod top-drue på Mallorca, hvorfor jeg syntes, at dette er en spændende lidt aner-ledes vin. Vinen lagres først i nye franske og amerikanske ege-tønder, hvorefter den lagres i flasken i mindst 18 måneder, inden den sættes til salg. En flot og duftrig vin med en kompleks og velstruktureret smag, som forbedres med yderligere lagring i op til otte år.