Pueblo del Sol

For det endnu i Danmark ikke særlige kendte vinland Uruguay har vi indgået en aftale med en af de førende vinproducenter i Uruguay – Pueblo del Sol. Vingården drives af Deicas-familien, hvor det nu er 3. generation, som driver vingården. Druerne i Uruguay er en blanding af kendte druer som Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Malbec samt for andre lande ikke så kendte druer som Tannat og Marselan. 

Sauvignon Blanc

Vinen fremtræder i en lækker gul farve med grønne nuancer. Duften er domineret af friske citrus frugter. Smagen er ligeledes meget frugtrig med en lang og elegant finish. En ung vin, som bør serveres ved 10-12 grader. Druerne er håndplukkede, hvilket giver en sikkerhed for kvaliteten. Vinen er en god ledsager til oste og fiskeretter, men kan også fint serveres som aperitif. 

Pinot Noir

Vinen fremtræder i en lys rubinrød farve. Duften er elegant med nuancer af brombær og andre sorte bær. Smagen har en god struktur med en elegant afslutning, hvor speciel smagen af kirsebær er dominerende. Vinen er en ung vin, som med fordel kan serveres helt ned 12-14 grader.  Vinen kan med fordel lagres yderligere et par år. Druerne er håndplukkede, hvilket giver en sikkerhed for kvaliteten. En god ledsager til fisk, fjerkræ og salat. 

Malbec

Vinen fremtræder i en lilla farve med violette nuancer, som fremhæver vinens unge alder. Duften afslører denne drue, som er kendetegnet ved dens overflod af røde frugter med blomstrende nuancer og krydderier. Smagen er nærmest silkeagtig med bløde afrundende tanniner, som giver en elegant og afbalanceret finish. Druerne er håndplukkede, hvilket giver en sikkerhed for kvaliteten. Klaserne er udvalgt ved smagning og analyse. Vinen er en ideel ledsager til retter af rødt kød og krydrede retter. 

Tannat

Vinen fremtræder i en intens rubinrød farve. Duften er meget aromatisk efter modne røde frugter. Smagen har en god struktur med fløjsagtige og søde tanniner. Smagen af de mørke og røde frugter viser denne pragtfulde drues potentiale. Vinen er en ung vin, som med fordel kan lagres yderligere et par år. Druerne er håndplukkede, hvilket giver en sikkerhed for kvaliteten. Klaserne er udvalgt ved smag-ning og analyse. Denne vin er en ideel ledsager til retter af rødt kød, gryderetter, pasta og oste. Serveres ved maksimalt 18 grader. 

Tannat Reserva

Vinen fremtræder i en dyb granatrød farve. Duften er karakteristisk for denne drue med nuancer af figner og lakrids. Smagen i ganen er sødmefyldt afløst af kraftfuld afslutning, som er kendetegnet ved en reserva på Tannat-druen. Vinen kan med fordel lagres yderligere et par år. Druerne er håndplukkede, hvilket giver en sikkerhed for kvaliteten. Klaserne er udvalgt ved smagning og analyse. En god vin til retter af grillet kød, vildt,  gryderetter og saltede oste. Serveres ved maksimalt 18 grader. 

Marselan Reserva

Vinen fremtræder i en dyb granatrød farve. Duften giver en bred vifte af noter af specielt hindbær og eukalyptus.  Smagen er smidig og intensiveres fører til en finish med frugter som solbær og hindbær. Vinen kan med fordel lagres yderligere et par år. Druerne er håndplukkede, hvilket giver en sikkerhed for kvaliteten. Klaserne er udvalgt ved smagning og analyse. Druen er ikke specielt kendt i Europa, men skal bare prøves. Passer godt til retter af vildt, pasta og friske oste. Serveres ved maksimalt 18 grader. 

Tannat Dessert Wine

Vinen fremtræder med en intens sort farve. Aroma af friske blåbær, kanel, nellike og kokos giver en stor lyst til at smage vinen. Smagen er sød, men samtidig afbalanceret mellem sødme og syrlighed som giver en frisk og lang afslutning. 50 % af druerne høstes tidlig for at få den friske aroma og de øvrige 50 % høstes sent for at opnå en stor koncentration af sukker samt aromaen af moden frugt. De første druer lagres i ståltanke, mens de øvrige druer lagres i egetønder i ca. 12-15 måneder. Herefter er det vinbondens opgave at ramme den optimale blanding. Vinen serveres ved 6-9 grader og anbefales til desserter af chokolade eller førrede frugter. Vinen er også en fremragende match til skimmeloste.